Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


older | 1 | (Page 2) | 3 | 4 | .... | 12 | newer

  0 0
 • 03/12/13--08:17: Diy: Vårlige lykter!
 • Siden jeg og barna er på en tidlig "påskeferie" poster jeg noen innlegg fra den forrige bloggen min i dagene som kommer. Stakkars mannen er hjemme og jobber og rydder i boden mens vi koser med nyfødte babyer, aker og koser oss på trilleturer med venner og familie. Han får ta det igjen når den ekte påskeferien starter for fult, tenker jeg!

  For en stund siden lagde jeg noen vårlige lykter som jeg vil vise dere bilder av i dette innlegget. Håper det er greit for mine gamle lesere med en liten reprise? Jeg har også fått nye lesere etter at jeg flyttet bloggen: Så velkommen til dere alle! Det er så morsomt å dele med dere når dere kommer med så flotte kommentarer.

  Fremgangsmåte:
  - Ta frem noen gamle glass og vask de grundig.
  - Se i hobbyskuffen din og bruk det du kommer over. På disse lyktene har jeg brukt stoffrester, gavepapir, bordpynt, hempetråd, perler og silkebånd for å nevne noe.
  - Lim på den pynten du ønsker. Jeg brukte hobbylim.
  - Nederst i glassene har jeg festet blader fra en pynteblomst som selges på Nille. Jeg fjernet knoppen på blomsten slik at lyset står stødig.

   Det er bare fantasien som setter grenser for hvordan lykten din blir seende ut. :o) Jeg tenner gjerne lys hele året, ikke bare om vinteren. Hvordan er det med dere?
                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/14/13--01:50: Fristelser og skattejakt!
 •  Det er fortsatt deilig å være på "ferie", men nå merker jeg at jeg begynner å savne alle prosjektene jeg pleier å holde på med hjemme. :o) Jeg styrer jo alltid på med et eller annet - men jeg tror kroppen har godt av å koble av litt. Når jeg ikke får gjort noe hjemme, så får jeg i hvert fall god tid til å tenke ut hva jeg skal gjøre når jeg kommer hjem, hehe.

  Jeg har forresten vært på skattejakt i barndomshjemmet mitt og hos mine besteforeldre. Har funnet alt fra etgammelt broderi, noe flott og praktisk til kjøkkenet fra 50-tallet og pynt fra 90-tallet (!). Ja, selv noe fra dette tiåret kan falle i smak hos meg, etter at jeg har pusset det opp. Gleder meg stort til å vise dere mine funn etter at jeg har fått pusset de opp! Dere skal få se både før- og etterbilder. I mellomtiden viser jeg dere noen fine bilder fra min forrige blogg.   De søte skålene fikk jeg av ei god venninne til jul. Dessverre smalt lillebror "fristelser"-skålen i gulvet for en stund siden, fristelsen ble nok for stor for ettåringen ;o) 
  Ønsker alle en fin dag!

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/18/13--12:06: Erika!

 • Da har vi omsider kommet oss hjem! Borte bra, hjemme best. Er det ikke det man sier? Med meg hjem hadde jeg med  to kofferter ekstra med skjønne gamle skatter oppi. De har jeg funnet på min lille "skattejakt". Barnevognen fikk ikke plass i blien til å bli med hjem igjen - man må jo prioritere det viktigste, ikke sant? ;o) Heldigvis har vi fler vogner i boden, så det blir ingen krise.

  Om ikke så lenge har jeg bursdag, og i den forbindelse har jeg fått plukke meg ut en gave selv som er fra mamma. Valget falt på en nydelig skrivemaskin, som heter Erika! Er hun ikke flott? Tusen takk mamma!  Og vet dere hva? Erika virker fremdelses! Hun skriver de skjønneste bokstaver! Selgerinnen hadde til og med skrevet kvittering til meg med skrivemaskinen - og jeg ble sjarmert i senk ;o)  Bruksanvisning er alltid kjekt å ha når man får noe "nytt" i hus!


  Her er kassen Erika stod i. Nå får hun stå fremme på skrivebordet. Det gjenstår å se om jeg leverer masteroppgaven min med hjelp fra Erika. ;o)  Det har forresten skjedd store forandringer i denne kroken i kveld - så nye bilder kommer i morgen! Mange skatter fra "skattejakten" har fått plass. Hurra, hurra!

  Ønsker alle en fin kveld!

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0

  Utrolig mye flott!

  I dette "kontorhjørnet" fins det faktisk ikke en eneste gjenstand jeg har kjøpt ny. Foruten taklampen. Her er det bare gamle skatter, loppisfunn og loftskatter som regjerer. Den kule lampen på skrivebordet fant jeg på loftet til besteforeldrene mine:  Skrivebordet har oldefaren min laget selv.

  Jeg syns lampen er SÅ stilig, og så er det så flott at det fremdelses virker!   I går malte jeg den svart (som vanlig brukte jeg hobbymaling på lampen). Før så lampen slik ut:
  De skjønne barneskoene fant jeg på loftet til besteforeldrene mine. Trolig er det mamma som brukte de da hun var liten. Det synes i hvert fall at disse skoene har blitt godt brukt! Broderiene har mamma laget for mange år siden. 

  Koppen, som nå har blitt min nye blomsterpotte fant mamma i fjæra som barn. Den er så koselig, syns jeg!   "Flasken" er også noe jeg fant på "skattejakt". Sjarmerende! Fler skatter skal dere få se i dagene som kommer. Stor klem fra:

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/20/13--03:18: Skattejakt del 2
 • I hyllen på barnerommet har det kommet inn noen "nye" gamle skatter fra loftet til mine besteforeldre. Om du gikk glipp av gårsdagens "skattejaktinnlegg" kan du trykke her for å se det.
  Den gamle båten har oldefaren til barna laget da han var ca 12 år gammel. Er det ikke utrolig? Han har støpt og laget alt selv. Siden den gang har han laget mange flotte båter, og dette er trolig en av de første båtene han laget.  Propellen har han støpt av smeltet bly - og formen ble til av en potet som han skjærte ut riktig form i. Fantastisk, syns jeg! Som nevnt ovenfor var bestefaren min bare 12 år da han laget denne båten - og han laget den etter at han hadde sett en båt som så ut som dette. Han så bare båten en gang, men likevel har han fått med mange detaljer! Bestefar mente det manglet noen detaljer på båten som hadde forsvunnet, men jeg syns den er flott som den er.  Denne slitne dukken lå godt gjemt under pappesker og skrot. Jammen flaks jeg oppdaget den! Men den ser litt skummel ut, er dere ikke enig?

  En ensom barnesko fikk også bli med hjem. Slitasjen vitner om at den har blitt godt brukt!
  Fler skatter kommer i dagene fremover! :o) 

  Fler bilder av barnerommet kan du se her. Ønsker alle en fin onsdag!

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0

  Når man er på skattejakt og kommer over skatter man bare "har sååå lyst på", men som fortsatt er i bruk. Hva gjør man da? Da bør man være høflig og la de være der de er. Eller man kan gjøre sånn som meg... Selv om det ikke anbefales!  Min bestefar brukte nemlig disse skuffene til å sortere spiker, lim, skruer - ja, alt mulig av småting som man trenger i et verksted. Og de fungerer jo flott til den oppgaven, så jeg tenkte at han måtte da få beholde de..    MEN senere samme dag var jeg oppe hos mine foreldre. Og tror dere ikke lillesøsteren min hadde en moderne liten kommode med mange skuffer som hun ikke brukte? Den må jo være perfekt til oppbevaring av skruer og sånt, tenkte jeg! Jeg drasset med meg den lille moderne kommoden opp til bestefar og spurte om ikke denne var bedre egnet til å sortere spiker fra skruer???. Og ja, den kommoden var det visst noe kjent med, humret bestefar...Hæææ? Sa jeg...   På baksiden av kommoden stod det nemlig "Til lillesøster fra bestefar, God Jul". Ups! Da ble jeg litt sånn i trynet:  Heldigvis syns bestefar at det var en flott byttehandel, til tross for at han fikk en julegave i retur!

  Skattejakt del 1, finner du her.
  Skattejakt del 2, finner du her.

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/22/13--05:27: Påskepynt!

 • Jeg ser mange av dere har laget nydelige påskeegg selv, og det er veldig kjekt å titte inn til dere å se de ulike variantene. Selv har vi ikke laget påskeegg selv (enda!), men vi har malt "påskeendene"! Endene fant jeg da jeg var hjemme hos familien på "skattejakt".   Slik så endene ut før:

  Storebror var til god hjelp under malingsprossesen - og han malte nesten hele den ene anden. Flink gutt! ;o) Jeg brukte hobbymaling på endene og blandet orangefargen selv. Brettet endene står på har jeg også laget selv (for lenge siden). Det tryllet jeg frem av en gammel bilderamme der jeg har satt en plate bak. Det store bildet har jeg også  laget selv. Det var veldig enkelt. Jeg malte bare rammen og festet en duk fra Fretex bak. 

  De søte påskeeggene kjøpte jeg til barna da vi var i Oslo. De finner dere billig hos Søstrene Grene!  Håper alle får ei riktig fin påskehelg/ palmehelg med masse sol!


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/20/13--10:00: Diy: Hylle
 • For en stund siden fikk jeg et innfall igjen.. Eller "anfall", som jeg kaller det. Slike anfall der jeg bare får en idee, og så må jeg gjennomføre den så fort jeg får mulighet til det!  "Dessverre" var det da jeg la meg at jeg fikk denne ideen. Så jeg ble litt vanskelig å sovne for natten. For dette måtte jeg jo planlegge i hodet ;o) Jada, er visst litt smårar...Heldigvis hadde Storebror også lyst til å starte dagen med maleaktiviteter - så det passet bra. Jeg ble veldig inspirert av lysestaken med fuglene på da jeg begynte planleggingen. Nå ser det nesten ut som de tilhører samme serie - eller hva?  Storebror fikk bokstavstempel til jul av oldefaren sin. Og de ble brukt på skuffene i hyllen :o) Midt i skufferaden gikk jeg visst tom for fantasi, så da ble det to skuffer som heter "Rot og Skrot". Om jeg kjenner oss rett så trenger vi noen skuffer til den slags ting også! Om jeg så kommer på noe lurt å ha i de skuffene senere så er det fort gjort å bytte lapper.      

                                                                           .

  Innsiden av hyllen har jeg dekorert med gavepapir. Og det har jeg "bevis" for ;o)  
                     


  Bare se her:


  (Takk for gaven, Anne ! ♥). Hyllen har enda ikke fått sin faste plass - men det finner jeg nok ut av snart!  Fargen på hyllen har jeg blandet selv. Mye hvitt, litt blått og en dæsj gul. Nå er jeg spent på hva dere syns om hyllens nye stil...?

  Med dette bidraget har jeg meldt meg på utfordringen til My Dream! Bli med du også da, vel?  0 0
 • 03/24/13--01:57: Diy: Fuglekasse

 • Her vi bor er det faktisk ikke lov til å legge ut mat til fuglene ute på balkongen. Ei heller er det lov med fuglekasser. Meninnehos oss er i hvert fall fuglene velkommen! Med litt hjelp fra meg har Storebror laget denne søte fuglekassen:  Litt skeiv, litt rar - men sjarm har den! Eller hva?  Hvordan laget vi fuglekassen?
  Vi hadde ikke planlagt at vi skulle lage en fuglekasse, så vi brukte bare det vi hadde i hus fra før

  - Som "grunnmur" brukte vi en vasket melkekartong.
  - Deretter klipte vi ut en liten runding der fuglene kan flyve inn og ut. ;)
  - "Pinnen" under hullet er en rullet papirbit som er festet med limpistol. Man kan også bruke sugerør. Fuglen er også klipt ut og limt fast på pinnen.
  - Veggene er kledd med mønstret papir. For at papiret skulle passe nogenlunde til melkekartongen la vi melkekartongen oppå papiret og tegnet rundt:
  - Taket er klipt ut fra stiv papp, og skrukorken på kartongen ble fjernet - men denne kan beholdes om man ønsker murpipe til fuglehuset sitt.
  - For å feste vegger og tak brukte vi både lim og teip. 
  - Til slutt brukte vi en nål til å tre gjennom opphenget. Opphenget ble pyntet med små flagg som holdes oppe av "miniklesklyper". 

  Fin søndagsaktivitet, eller hva syns dere?


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/26/13--11:52: Tavlevegg i stua!
 • Da har vi plutselig fått en tavlevegg i stuen! Det var en meeeget spontan idé, som ble utført omtrent samtidig som den dukket opp i hodet mitt. Siden vi flyttet inn har vi hatt en "mindre pen" (les: stygg) skyvedørsgarderobe i gangen. Den har nå blitt malt hvit (bilder kommer) - og enden på denne skyvedørsgarderoben er nå vår nye tavlevegg:  

  (Om noen stusser over hvorfor klokkene viser to helt forskjellige klokkeslett så er det fordi begge klokkene har stoppet og trenger nye batterier, *hihi*)

  Så må dere selvsagt få se et før-bilde også:


  Selv syns jeg tavleveggen ble skikkelig kul!  Gleder meg til å la barna teste den ut! Små kunstverk av barnehender setter nok virkelig prikken over i-en!   Tavlemaling får du forresten kjøpt billig på biltema. Tror jeg betalte ca 100 kr for en boks! Genialt! 
  ♥ I dag har jeg forresten bursdag! I "gave" av min supersnille kjæreste fikk jeg lov til å stikke innom alle bruktbutikkene jeg ville, med han som privatsjåfør. ;o)  Fikk også lov til å kjøpe hva jeg ville. Men vet dere hva? Jeg fant ingenting! Er ikke det typisk? Det har uansett vært en spennende dag på skattejakt! Og Storebror har laget verdens fineste kort til mamma'n sin. *Smelter*

                                                   Ønsker alle en fin påskekveld,
                                                 er dere hjemme eller på påsketur?


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/27/13--05:48: Påskeferie!
 • I dag tar endelig far i huset påskeferie sammen med meg og barna! Det markeres med gule påskeliljer i stuen og kake i kjøleskapet.
  Skjønne små fugler fra Rice er kommet på plass! 
  (29,- pr stk)

  Storebror sier det er dompaper - mor er ikke helt enig...
  :)  En fin melkekartong med karse ble stolt tatt med hjem fra barnehagen. Nå har den vokst og blitt så stor at den måtte få ny krukke.
  Mummikopper kan brukes til så mangt!
  Påskeklem fra:

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/29/13--08:49: En arvet vase
 • Jeg har vært så heldig å arve en flott glassvase etter min oldemor. Hun var en fantastisk kvinne! Og vasen har den nydeligste grønnblåfargen!
  Når vasen er så fin så har det ingen ting å si at...

                                  blomstene er temmelig "plastikk fantastisk" ;)
                                                        Fin langfredag ønskes dere!

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/02/13--05:30: NIB: Vårforberedelser
 • Her kommer mitt første bidrag til månedens utfordring hos NIB!

   I går deltok vi i en nydelig barnedåp som ble holdt utendørs! Fin avslutning på påsken. Jeg var stolt fadder til dåpsbarnet. Solen skinte deilig under hele gudstjenesten, så selv om det er  mye snø ute komvårstemningen for fullt.   Inne hos oss har det sakte med sikkert blitt riktig så vårlig. Tavleveggen synger fine vårsanger, og bilderammene lyser sol, farger og lysere tider.  Til bursdagen min fikk jeg denne skjønne matboksen av min snille bestemor. Den er over 70 år gammel, men i veldig god stand. Den er inndelt i etasjer slik at man enkelt  kan ta med seg mange brødskiver. Bestemor har mange gode minner fra da moren hennes smurte på matpakker til henne og tok med denne ut. Denne våren har vi store planer om å fylle matboksen med brødskiver og sette oss ute i solen. En slik fin "piknikkurv" burde alle ha! 


  Lillebror sitter godt på "sjefsstolen" - det ser ut til at han velger å bruke disse vårdagene til intensiv jobbing hjemmefra. :) Vil du ha enda mer vårinspiasjon? Da bør du sjekke ut de andre bidragene HER. Ønsker alle som titter innom en riktig flott vårdag!
                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/05/13--12:26: Bestemoraktig!
 • Her kommer et lite innlegg på fredagskvelden. Påskepynten har måttet vike for disse søte porselensfigurene. Jeg føler meg veldig "bestemoraktig" når jeg setter de frem - for de minner jo unektelig mye om bestemor, gjør de ikke? Det er i så fall bare koselig, syns jeg. Min venninne sa forresten for en tid tilbake at mine siste bruktfunn, som jo var av porselen, minnet henne om hennes bestemor.  Veldig usikker på om jeg burde ta det som et kompliment?  ;o)


  Den største figuren, damen med barnet, har jeg arvet etter min oldemor. Nå gikk det plutselig opp for meg:  Kanskje det er "oldemoraktig" jeg egentlig er i interiørstilen. Duen som sitter på en hatt har svigermor kjøpt på auksjon. Alle de andre er bruktfunn. 

   
  I morgen braker det løs med to loppemarkeder - gleder meg! Må legge til en liten notis til meg selv: Ikke kjøp fler porselensfigurer, da kan jeg like godt flytte inn på aldershjem! "Dagens interiør" har forresten skrevet litt om et av mine hjemmelagde prosjekter! Stor stas! Trykk her for å lese innlegget. :D

  Fler som skal tråle loppemarkeder i helgen? 


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/06/13--05:00: Loppisfunn!
 • Da har jeg vært på loppis for første gang i år! Og jeg kan krysse av for at det ble en riktig fin skattejakt for både liten og stor. Jeg fant meg to fine skap og et kart. Guttene fant seg to store lastebiler og noen andre leker. Ja, lastebilene var så svære at mor har bestemt at de får bare brukes utendørs! Så nå blir vi vel sittende ute i snøværet resten av dagen... ;o)
   Og alt dette fikk vi til bare 100 kr! Det må være tidenes billigste loppis? 

   Her kommer noen bilder av det ene skapet jeg fant:   Inni skapet er det to hyller.   Ingen tvil om at dette skapet er velbrukt. Rusten og slitasjen gjør bare skapet enda tøffere, syns jeg!  Er det fler som har funnet noe kjekt på loppis i dag?

  Ønsker alle en superduper lørdag!                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/07/13--05:32: Et lys i mørket. • Barna har fått seg en liten nattlampe  Er ikke den nye kaninlampen veldig søt? Det syns i hvert fall vi.  Den lyser på en veldig behagelig måte, så nå kan små barn sove trygt og godt inne på et mørkt rom. Helt perfekt! Nattlampen kjøpte jeg her. Vil du se fler bilder av barnerommet? Da kan du se  her  Fin søndag ønskes dere 
  &
  Hjertlig velkommen til alle nye følgere av bloggen og på facebooksiden!


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/08/13--04:29: NIB: Vårforberedelser 2

 • Her kommer mitt andre bidrag til NIB's utfordring: Vårforberedelser! I dette bidraget stiller jeg med mye "hjemmelaget".

  Jeg ble inspirert av Vibba til å lage denne fine lysslyngen av muffinsformer. Lysslyngen hadde egentlig fine stjerner på seg, heldigvis gikk det an å ta de av uten å ødelegge slyngen - så da kan jeg ta frem igjen stjernene til jul. Om du vil lage slike hjemme er det viktig at du bruker ledlys, siden de ikke blir varme. Og husk at man alltid skal følge godt med på lys!


  Fuglekassen har storebror og jeg laget av en melkekartong. Les hvordan her. Lyskronen i korall har jeg også malt, les fremgangsmåtenher.  Vinduene ble gitt bort på finn.no. Jeg var snar med å si at jeg ville ha de - og mannen ble dermed sendt ut på oppdrag av fruen. ;) Jeg har dekorert inni glassrutene med servietter og mønstret papir.
  .                        To små fugler fra Riceønsker dere en kvittrende vårdag! 

  Om du ønsker å se mitt første bidrag til utfordringen kan du trykke her.

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0

                                                          Jeg har redesignet en skjenk!   Ble den ikke kul? Skjenken fikk jeg gratis via finn.no for 3 år siden, og siden har den stått fremme hos oss. Siden den gang har skjenken vært både brun, hvit med gullføtter,  helt hvit - og nå har den fått på seg et verdenskart som jeg kjøpte på loppis forrige helg.  Jeg likerå skape noe nytt av noe gammelt. Noe som ingen andre har.
                Her er verden, slik jeg kjenner den ;o)

  Fremgangsmåte:
  - Klipp ut passende biter av kartet og lim det på! PS! Smør deg med en god dose tålmodighet. Dette tar tiiiiid...

  Dette blir mitt andre bidrag hos Diana, hun har en redesign/ DIY utfordring på gang! Her finner du bilder av hyllen jeg redesignet i mitt første bidrag.


   

  God helg ønskes dere ALLE
  &
  tusen takk for alle de gode ordene dere legger igjen hos meg!

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/13/13--05:19: Farget glass!
 • Wow! Responsen på mitt forrigeinnlegg (trykk for å se det) gikk over all forventing - både her på bloggen, på facebooksiden og på instagram. Så utrolig morsomt at dere likte mitt artigeinteriørsprell! Tusen takk for alle gode ord!   I dag har storebror og jeg vært på loppis - hele tre stykk! Det har vært utrolig morsomt - og vi har funnet mye fint. Storebror har til og med fått seg (en litt sliten) elektrisk bil! I løpet av de neste dagene skal dere få se mange interiørloppefunn!   De to største vasene er to av dagens loppisfunn. At de er av merket  Schott Zwiesel og egentlig koster en god del penger ny gjør at man virkelig føler at man har gjort et kupp når man får de for 25 kr.   Har dere gjort noen loppiskupp i helga?

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 04/15/13--04:24: Styggkule lamper

 • Det er en hårfin balanse mellom stygg og råkul, syns jeg. Noen av mine loppisfunn er rett og slett så stygge at de blir kule. Disse lampene er et godt eksempel på noe som er så fælt at det blir kult.  I det øyeblikket man skammer seg bittelitt i det man skal betale for loppene vetman at at man har gjort et styggkult kupp.  Stygg eller kul. Uansett er de mine nye favoritter!
  De styggkule lampeskjermene hører forresten ikke til lampene.   I morgen får dere se fler loppisfunn

  Har du noe du syns er styggkult? 

                                                  post signature


  bildebilde

older | 1 | (Page 2) | 3 | 4 | .... | 12 | newer