Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 12 | newer

  0 0
 • 02/04/13--07:04: Farger gjør meg glad!

 • Nå har det endelig komt frem litt farger rund skrivebordet også. Jeg fikk mange gode tips fra dere lesere sist jeg delte bilder fra denne kroken. Tusen takk! Jeg har bare brukt ting jeg har fra før til å få frem vårstemningen. Det er rart - jo mer jeg pynter til vår, jo mer vinter blir det ute! Det snør og snør... Jammen godt vi kan sitte inne i varmen og glede oss til vårsola kommer :o)

  Jeg gjorde samme "trikset" med dette vinduet som med de som henger over sofaen ;o)  Les hvordan HER.


  Jeg har brettet servietter forsiktig rundt de gamle bøkene, for å få litt mer farger i interiøret. Det er også satt servietter bak rutene i det gamle vinduet. Dagens to interiørtips!  Jeg elsker egentlig de gamle/ slitte bokpermene, men de får stå sånn til en forandring :) Det er veldig lett å brette opp serviettene igjen senere. I rammene har vi bilder av de fiiiine sønnene våre - jeg har redigert bort ansiktet deres siden vi ikke ønsker å legge ut bilder av barna. Bilderammene har vi fått av min mormor for en tid tilbake. Skjønne!

  De to rosa lampene har vi fått av mormoren til kjæresten min for noen år siden.  Kjempesøte og gamle!
  Egentlig hadde jeg tenkt å vise dere gårsdagens fargerike DIY-prosjekt i dag! Men jeg må ha "idemyldring" med mannen i huset først. Dette er nemlig noe som skal henges opp - så vi  må bli enige om plass. Det ser kanskje ikke sånn ut (?)  - men mannen i huset har også noe å si når det kommer til hvordan vi skal ha det her hjemme ;o) Det var for eksempel hans forslag at vi skulle ha mer farger i heimen - før hadde vi jo nesten alt hvitt. Nok jabbing - håper på å kunne dele dette "mystiske" DIY-prosjektet med dere i morgen:                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/04/13--07:06: Male male male


 • Jeg har visst fått dilla på å male for tiden. Det er så gøy! Med et par strøk maling får man plutselig noe helt nytt. Jeg syns det er kjekt å gjøre om på det jeg allerede har, fremfor å kjøpe noe nytt når jeg går lei. I dag er det den fine klokken min som har fått seg en runde under malingkosten. Den var jo fin som den var - men den har vært sånn så lenge nå at jeg ville prøve noe nytt. Denne klokken fikk jeg veldig billig på et loppemarked. Jeg fikk beskjed fra selgeren om at den var ødelagt og derfor ble solgt til "gi-bort-pris". Vel hjemme satt jeg ett  batteri i klokken - og den virket som bare det!
  Først vil jeg vise dere hvordan klokken så ut før. den hadde en brunrød farge med gulldetaljer:

  Nå:


  Jeg må bare innrømme at jeg ikker er helt fornøyd med resultetet. Den ble ikke helt slik jeg hadde tenkt ;o) Jeg vet ikke helt hva det er jeg ikke liker - men den mangler "prikken over i-en". Er jeg smårar eller ser dere det også? Kanskje den burde vært hvit i midten (bak tallene)? Det kan også være at jeg bare trenger litt tid til å venne meg til den nye fargen.  Mange lurer på hvilken maling jeg bruker for tiden. Klokken er malt med hobbymaling som jeg har blandet sammen selv. Det er en lys gråfarge. Det samme gjelder for denne hyllen jeg redesignet for noen dager siden:

  Håper alle får ei riktig god helg :o)


                                                 post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/04/13--07:07: Diy: Tvbord

 • Som jeg har nevnt tidligere har bestefaren min laget et kjempefint tv-bord til oss. Bordet er laget av gjenbruksmaterialer (Hurra for det!). Verdens snilleste bestefar, og det har han alltid vært. ♥ Sidene på bordet er de gamle veggene fra barnerommet vi pusset opp, så sidene på bordet var tidligere "gul" furu.  Fronten på bordet er fra et eldgammelt hus som skulle rives. Litt morsomt å tenke på at vi har et liten bit av et gammelt hus i stuen vår. Nå har jeg malt tvbordet inni (der er det en hylle), på sidene og selve bordplaten. Jeg har også hengt for litt stoff innenfor hønsenettingen for å skjule diverse elektrisk utstyr. Det er også satt hjul på bordet - utrolig praktisk når man skal vaske til helg :)
  Før gjemte vi TV-en i dette store skapet: 


  Dette skapet var veldig praktisk med tanke på å få gjemt bort den "stygge" TV-en. Og det var også godt å få tv-en helt ut av fokus innimellom. Den er jo tross alt en stor tidssluker! MEN skapet tok veldig stor plass i stuen vår, så nå fungerer det som garderobeskap i steden (og der kom jeg på at dere ikke har fått sett bilder av soverommet etter vi pusset det opp!). NIB har nå en utfordring gående der man skal vise frem sin TV, stikk innom å sleng inn ditt bidrag?  


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/19/13--06:28: Prosjekt: Bursdagsfeiring!


 • I helgen fyller storebror år, og dere kan tro han gleder seg! Han er ikke helt sikker på om han fyller 1 år, 3 år, 38 år eller 6 år - men han gleder seg i hvert fall. Jeg har selvsagt begynt å pynte allerede.. Ballonger skal vi ikke ha  - da minstemann elsker å jakte på ballonger - og spise de. Og det kan jo i grunn være veldig farlig. Derfor har jeg laget en del pynt selv i år. Men først skal dere få hilse på Flode.

  Dette er Flode. En flodhest. Han bodde i et kinderegg før, men nå sitter han her - klar for familiebursdag på lørdag og  barnebursdag på søndag!
  Flode sitter oppå vinduene (og passer på at alle får kake?). Lysbrettet... Eller skrotbrettet, har også fått seg en "makeover". Tidligere var det antikkhvitt, med blonder under. Nå har det blitt helt hvitt med blått underlag (samme stoff som vimplene nederst i innlegget).
  Jeg har også laget "pom-pom's" av servietter;


  Oppskriften og ideen tok jeg fra den NydeligFlotte bloggen til Julie. Mine ble langt i fra like pene som Julies - men det var artig å prøve!
                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/19/13--06:31: Bling, bling!


 • I god tid før jul planla jeg litt *bling bling* i stuekroken til julefeiringen startet. I stor iver bestillte jeg ett putetrekk fra H&M - home.


  Jeg ventet og ventet - men putetrekket kom aldri. Etterhvert gikk det i glemmeboken (sammen med så mye annet som bare plutselig forsvinner fra hukommelsen!?). Helt til i går. Da kom det endelig i posten. Og ja. Det var virkelig bling-bling ved første blikk. Det passer i hvert fall veldig godt til lyskronen vår, eller hva?  Putetrekket vårt lager også disco i stuen vår når solen skinner på det! Så her er det party hver dag ;o) Er ikke det i riktig feng shui- stil, så vet ikke jeg!


  Sånn kvalitetsmessig tror jeg ikke putetrekket kommer til å vare særlig lenge. Storebror har nemlig gitt det en runde juling mens han hoppet i sofaen...
   


  og Lillebror er også fascinert av husets nyeste bling-bling. Det er sikkert rågodt å spise disse paljettene, tenker han.

  Visste du forresten...  At lilla er kåret til årets farge hos fargerike? Passer meg bra, siden favorittkoppen min er lilla ;o)


  Så til dere som ikke har kastet ut adventspynten; Ikke fortvil. Om vi skal høre på ekspertene så skal den stå fremme hele året! ;o) Dette innlegget har også blitt linket til Franciskas vakre verden. Les mer om det her.

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/21/13--03:07: Morgenstund

 • Morgenstund har gull i munn? Dette er mitt bidrag til NIBs ekstrautfordring denne måneden. Som regel har vi alltid god tid om morgenen nå for tiden, da jeg er i mammapermisjon. Da kan man kose seg meg egg og noe godt i koppen. Vi har ikke kaffemaskin, så det er ikke så ofte vi ordner kaffe. Men om jeg skulle være så heldig å bli trekt ut denne gangen, så kan vi vinne en kaffemaskin. DET hadde vært noe det! Enn så lenge skal jeg kose meg med en kopp sjokolademelk.


  Radio må man ha på kjøkkenet, syns jeg. Det er så koselig å høre på favorittprogrammet mens man steller i stand et måltid. Radioen vår var tidilgere rødbrun, nå har den blitt mingrønn. Det kan jeg like! Ser jeg skal gå over kantene for å få vekk litt maling som kom utenfor kanten. Vel, bildet er ikke perfekt - men dette har vært en perfekt start på dagen for oss :o) 

  Denne skjønne koppen har jeg fått av min tante som igjen har arvet den fra noen andre. En utrolig skjønn kopp!

  I morgen blir det nok ikke en like lat morgen. Vi skal nemlig opp lenge før solen står opp og ta fly til en venninne i Oslo. Der skal jeg endelig få hilse på fadderbarnet mitt + fler ♥ Gledes til meg masse! Storebror skal være hos sine besteforeldre, mens resten av guttene blir med på tur. ;o) Kanskje jeg kommer hjem med noe nytt til hjemmet?

  Ønsker alle ei riktig god helg (litt på forskudd!).


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/25/13--09:44: Gammel skatt: Tekanne!

 • Da er vi vel hjemme fra Oslo. Vi har hatt det veldig kjekt! Artig å se at så mange av dere likte leiligheten til  min venninne Anna :o) I ettermiddag hadde vi tebesøk. Da satte jeg frem denne fine tekannen som jeg fant i en bruktbutikk tidligere i dag. Er den ikke søt?


  Hvit med små rosa prikker! Søtere kan vel ikke en tekanne bli?  Duken er forresten også et "nytt" bruktfunn ;o) Dere skal få se fler bilder av den senere.                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/26/13--01:05: Nydelig, gammelt porselen!

 • Når jeg kommer over gammelt porselen må jeg bare ha det. I hvert fall når det koster 25 kroner, slik som denne skjønne skatten!


  . Lysestaken er merket A.H. Håper det ikke er Adolf Hitler som har produsert den ;o) Han kan vel umulig ha produsert noe så vakkert? 

  Ønsker alle en kjempefin dag!                                                   post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/27/13--03:50: Min "nye" bildevegg!


 • I dag fikk jeg et innfall / anfall... Igjen ;o)

  Jeg kom på at jeg ville male bilderammene mine i flotte farger - som tenkt, så gjort. Og mens jeg malte kom jeg jammen på minst to andre ting jeg skal male også. Så her skjer det nok ting fremover! Gleder meg til jeg er ferdig og kan dele med dere.

  Bittelitt påskepynt må vel være lov? Sukk...


  Husker dere forresten dette innlegget, hvor jeg skriver at jeg ønsker meg en hvit and? Vel, nå har jeg funnet den! Ble hoppende glad da jeg så den stod å ventet på meg i bruktbutikken. 10 kr kostet denne, i motsetning til 600 kr + frakt i butikken der jeg kikket :D Hurra meg rundt for gode kupp!


  Her er et "før-bilde" av bildeveggen:


  Jeg har brukt maling fra Søstrene Grene på alle rammene utenom de mintgrønne:) Hobbymaling som jeg blander selv. Og påskepynten fant jeg i samme butikk!

  Hva syns dere, ble det bedre eller ikke?


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/27/13--06:19: NIB: Kontraster

 • Her kommer mitt  bidrag til NIB's utfordring: Kontraster. Det er også et bidrag til Franciskas vakre verden. Les mer her. Håper dere liker det!

  Bilderammen har jeg malt i samme farge som lintøyskapet. En nydelig grønnfarge som er en kopi av et gammelt Figgjo servise. Les → dette ← innlegget om du ønsker fargekoden. Bilderammen og skapet fant jeg på finn.no. Selve motivet på bildet er en duk jeg fant i en bruktbutikk. Det var veldig tilfeldig at akkurat denne duken ble motivet i rammen. Jeg skulle nemlig bare male bilderammen. Duken lå på kjøkkenbordet. Jeg la duken til side og begynte å male rammen oppå bordet. Da jeg så den flotte grønnfargen sammen med duken i sidesynet slo det meg med en gang at den duken MÅTTE inn i rammen. Den hører hjemme der. Ser dere også det? ;o) Svanene er også bruktfunn. Jeg festet stoffet litt løst bak rammen - syns det ga et artig uttrykk.  Den knallrosa lampen er et loppisfunn. Jeg syns den står i fin kontrast til den røffe ølflasken til mannen min ;o)

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0


  Endelig kan jeg vise dere bilder av lyskronen som har blitt ny. Ja, for det var nemlig en lyskrone jeg har holdt på med de siste dagene. Denne lyskronen fant jeg i boden. Det er ikke en antikk lyskrone  - den er ny i "gammel stil". Jeg fant den på en bruktbutikk for noen år siden. Tror jeg betalte litt over 100 kr for den. Billig!
  Først kommer et FØR-bilde:


  Jeg spekulerte lenge på om jeg skulle male den i mintgrønn, lyseblå, hvit eller korall/fersken-farget. Det ble sistnevnte ;o) Jeg følte for å være litt "dristig" i fargevalget. Og det var den lille fuglen jeg malte for noen uker siden som inspirerte meg mens jeg bladet sammen fargen. Jeg blandet hvit, rød og gul for å få denne fargen. Mye hvitt, og litt gul og rød. Jeg liker kontrasten fargene gir til det eller så hvite interiøret.


  Jeg har aldri sett en ferskenfarget / korallfarget lyskrone før. Har du? Jeg prøvde å google det for å finne inspirasjon men fant ikke noe. Artig å skape noe som ingen andre har helt likt :)

  Maleprosjektet tok lenger tid en jeg trodde på forhånd. Holdt på i mange timer til sammen! Hadde nesten lyst til å kaste den i gulvet til slutt, hehe. Det gikk heller ikke an å fjerne all pynten fra kronen uten å ødelegge den. I begynnelsen var jeg veldig nøye med å ikke få farge på pynten - men til slutt gav jeg opp, så jeg skal gå over den med en klut white spirit senere. Når jeg gidder. *Rister på hodet*.

  Ingen tvil om at jeg har blitt en fargeglad jente etter at vi hadde en ganske så hvit jul. Herlig kontrast!
  Jeg syns ølflasken gir en kul kontrast til alt det sukkersøte! (Og det kommenterte til og med mannen i huset - pluss i margen til meg der, altså).
  Lysbrettet har jeg laget av en gammel bilderamme.  Ute har det snødd masse i det siste! Men inne er det i det minste klart for vår ;o) Enda er morsom kontrast.

  Og om jeg legger på en skikkelig KUL duk fra Fretex, med mønster så blir det nok en herlig kontrast:
  Dette innlegget er også mitt bidrag til NIB's utfordrirng for februar: Kontraster. Sjekk ut alle de kule bidragene her. Det har også blitt linket til Franciskas vakre verden. Les mer om det her.

  Tusen takk for alle de fiiiine kommentarene dere legger igjen. Det er alltid koselig å lese hva dere skriver, og jeg setter umåtelig stor pris på at dere engasjerer dere i bloggen min. Ønsker dere alle ei riktig god helg!                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 02/28/13--03:00: Simsalabim: Ny stol!

 • Her en kveld kommenterte husets mann at stolen ved skrivebordet var aaaalt for lav når han skulle sitte der og fylle inn diverse papirer ang. baderomsprosjektet (vi skal pusse opp badet snart *gliser*, må bare få alle planer godkjent av kommunen). Da kom jeg på at vi har en annen stol som fungerer mye bedre som "skrivebordsstol"! Da var det bare å dra frem malekosten. Jeg satte teip langs stoffet for å ikke søle maling på det - og resultatet ble kjempefint, syns jeg! Denne stolen er ikke antikk, den er nyprodusert i gammel rokokostil. Jeg kjøpte den på finn.no for noen år tilbake :o)


  '
  Se så godt det fine stoffet kommer frem når stolen fikk ny farge:  Før så stolen slik ut:


  Jeg har fått mange kommentarer fra dere lesere om at dere elsket den gamle stolen jeg hadde her før - så nå er jeg ekstra spent på hva dere syns om denne? Den andre stolen har blitt satt på barnerommet. Perfekt godstol til lesing av bøker og så videre. :o) Håper alle for en hoppende glad dag! Dette innlegget har også blitt linket til Franciskas vakre verden. Les mer om det her.                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/01/13--03:56: På kjøkkenet: Sjefsstolen!

 • I dag ble jeg ferdig med sjefssstolen til husets lille sjef! 


  Det var klart at husets sjefsstol måtte få et par strøk med vakker mintgrønn maling.


  Med en deilig berlinerbolle og kald melk blir stolen ekstra koselig å sitte i for en minisjef.  Slenger med noen bilder av tallerkenhyllen også. Den har blitt riktig så vårlig. I dag er det jo endelig MARS, og våren er offisielt her!

  Ett eggeglass til hvert hode i familien.  Edit; Måtte legge ved dette bildet jeg fant også ;o) Disse reglene kunne like gjerne sjefsstoleieren ha satt opp selv:


  I morgen blir det feiring av 1 ettårsdag her i huset! Kan ikke skjønne at babyen min har blitt 1 år allerede. ♥
  - Dette innlegget blir linket til Franciskas Vakre verden. Les mer her.-
  (Jada, må da vel nevne det i hvert innlegg slik at jeg er sikker på at alle får det med seg.)

  Ønsker med dette alle ei riktig god helg!!!


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/04/13--08:10: Jenteparty!

 • Da jeg så måndens utfordring hos NIB, nemlig jenteparty tenkte jeg at det ikke var en utfordring jeg kunne bidra i. Vi pleier nemlig ikke å ha rene jenteparty. Og det er jo i grunn veldig dumt? Om vi skal samles ber vi alle våre nærmeste venner, uavhengig av kjønn ;o) Men jeg har gode minner fra ungdomsskolen og videregående, da pleide jentene å samles nesten hver helg. Det var kos! Men så tenkte jeg at det må jo være morsomt med jenteparty NÅ også? Jeg bestemte meg for å invitere ei venninne hjem til meg på lunsj! Så hvorfor ikke gjøre om lunsjen til et lite jenteparty for to? (+ lillebror, jeg er jo i mammapermisjon - så det var klart han måtte få bli med). 

  Denne utfordringen tok jeg  veldig spontant - så alt som er brukt, altså alt fra maten til pynten er slikt vi hadde i hus fra før. Det jeg ikke hadde fra før, lagde jeg selv.


  Enkel servering - deilige rundstykker og pålegg. Smøret måtte jeg selvsagt forme som et hjerte ;o)

  De flotte glassene jeg har arvet etter min oldemor har blitt dyppet i farget sukker. Jeg brukte litt rødsaft for å få en fin rosafarge. Man får bruke det man har i hus, tenkte jeg.
  På NIB sine sider ble det snakk om "gjestegave". Det har jeg faktisk aldri hørt om før - men det hørtes jo kjemeskoselig ut! Til min fine Marie laget jeg denne gjestegaven:


  Det er et par øredobler i en eske jeg har malt for anledningen. Gjett hvem som fikk mye skryt for fine øredobler dagen etter?


  Denne karafellen måtte jeg nesten sloss om på loppis  for noen år tilbake- jammen bra jeg fikk ta den i bruk i dag!

  Hvite vimpler med rosa blomster måå vel bare bli stas i et jenteparty? Jeg fant forresten ut at jeg akkurat har nok vimpler til å skrive j-e-n-t-e-p-a-r-t-y på vimplene, men det ble med tanken ;o)  Bordkortene ble veldig enkle. Har laget to små flagg av papp og tannpirker:

     Vi hadde en kjempekosleig lunsj - som må gjentas! 
  Ønsker alle en flott start på uken!


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/06/13--02:30: Diy: Lysestake!


 • Selv om jeg har blitt veldig glad i farger de siste ukene, så drar jeg fortsatt frem den hvite malekosten innimellom. Denne lysestaken ble ny i går :o) Tidligere hadde den en slags lillafarge - den var veldig fin, men alltid kjekt med en forandring. Og jammen passer den bedre inn også! Tusen takk for alle de fine kommentarene på mitt bidrag i NIB-utfordringen (på min tidligere blogg). Kjempekoselig! 

  Fra og med i dag har jeg flyttet fra litehi.blogg.no til denne bloggen. Det betyr at jeg bare kommer til å blogge fra denne bloggen fremover. Håper dere vil følge meg videre!  Facebooksidenblir alltid oppdatert med nye innlegg fra meg + litt til, så alle er hjertlig velkommen til å følge Lite hi der! Og helt til slutt må jeg si TUSEN TAKK til Ann- Jeanett som har hjulpet meg med hele flyttingen og designet . Det er så deilig å ha et eget domene!

                                            post signature


  bildebilde

  0 0

  Her går det fort i svingene. I går bestemte jeg meg for å fornye gangen - og nå er den plutselig ferdig! Som student og mor til to syns jeg alltid det er morsomt når interiør koster minst mulig ;o) Jeg har bare brukt ting jeg har fra før og naturen. Dessvere (eller heldigvis!) har jeg ingen etterbilder tilgjengelig på denne pcen!

  Hvordan så gangen ut FØR?Interiøret (speil, hylle, stumtjener) var gullfarget (ikke min stil nå lenger!). Alle jakkene våre hang på stumtjeneren, samt noen hadde falt i gulvet. Sko dekket nesten hele gulvet. KAOS! Når en familie på 4 har 1 kvm (?) med yttergang så er det dømt til å bli kaos, eller hva? Yttergangen vår fører videre til en annen gang der vi har et stort garderobeskap. Jeg har ryddet plass til alle ytterklærne våre i det skapet nå - og en gammel gul kiste (som jeg slett ikke har hjerte til å male!) er plassert inni skapet og rommer nå alle de skoene vi ikke bruker til hverdags.

  facebooksiden til Lite hible det i går diskutert hvilken farge jeg burde male speilrammen og hyllen! De fleste stemte for mintgrønn, andre stemte for hvit! Jeg får si at jeg tok hensyn til flertallet, samt husket de få som stemte for hvit. Det er umulig å få tatt gode bilder i yttergangen - da vi mangler dagslys, men jeg har prøvd så godt jeg kan. :)  Slik ser gangen ut NÅ:

  Speilrammen og hyllen ble mintgrønn, med hvite detaljer! DET kaller jeg kompromiss (referer til facebooksidedebatten jeg nevnte ovenfor). Hva syns dere om fargevalget?  Kvistene fant jeg på vei hjem fra helsestasjonen i dag. Er det normalt å føle seg som en kriminell når man napper til seg kvister??? Jeg bare spør...
                              

  Når jeg kommer inn døren pleier jeg alltid å slenge fra meg nøkkelen på hyllen. Det ser i grunn litt rotete ut så jeg tok et glass jeg hadde i skapet og slang en plastpose (fra kremmerhuset) rundt. Ble det ikke fint? Nå har jeg en fast plass å legge nøklene = praktisk! Jeg skal oppfordre mannen i huset til å legge sine nøkler der også. Spent på hvordan det blir mottatt! ;o)

  Dere lurer kanskje på hvor vi slenger fra oss skoene? Skoene som blir brukt til daglig finner du her:  Oppi den gamle kassen, som jeg fant på loppis, har jeg laget et system slik at vi enkelt finner skoene våre:


  Far har foreløbig ingen sko tilgjengelig ;o) Jeg tenker han får velge seg ut sitt/sine favorittpar til å ha i kassen når han kommer hjem fra jobb.

  Håper dere likte forandringen?

                      post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/08/13--04:11: Barnerom!
 •  I dag har det skjedd små og store  endringer på barnerommet. Guttene våre på 3 og 1 år deler rom. Det er viktig for meg at rommet skal passe til begge guttene våre. Siden sist har jeg fått en mer praktisk oppbevaringsordning, ved å ta i bruk gamle kofferter her inne. Kartet har også fått ny plass, samt at malmkommodene fra IKEA er erstattet med en flott skjenk. Rommet til guttene er i hovedsak møblert med sjarmerende bruktfunn. Barnerommet er ca 12 kvm. Vanligvis flyter det av leker på gulvet - men akkurat i dag er det faktisk "bloggbart"

  I denne sengen sover storebror som en stein. Snart skal han få "stor-gutt-seng". Det blir stas! Mens vi venter har vi bare skrudd av den ene siden på sprinkelsengen.

  Nattbordet og Jesusbildet fant jeg på loppis. Hyllen på veggen, kofferten (som er fylt med klosser) og vognen med leker er fra Fretex. Lysestaken fant jeg på hverdagsliv.no  Skapet er et garderobeskap fra IKEA, skapet har fått nye knotter fra Skeidar. Vi har  fler hyller med kurver inni skapet - som er fylt med leker.   Det fine kartet fant bestefar frem til meg på loftet. Det syns jeg er så fint! Den flotte skjenken under kalles "roseskjenken" her i huset. Den er dansk og er kjøpt på auksjon (Lauritz.com). Den har håndmalt dekor og er rett og slett det vakreste møbelet jeg eier. Skuffene er store og romslige, så i denne kommoden har vi plass til alle klærne til guttene.

  Dette er en "pipeleke" - og den er veldig gammel! Den står i skapet oppå "roseskjenken". Den ble forsøkt auksjonert bort, men ingen ga bud. Neste dag fikk jeg kjøpe den billig. Den er kjempesøt og solid. Så syns jeg det er morsomt at den fremdeles fungerer som bare det!  Stolen er gull verdt å ha på barnerommet! Her kan vi fint sette oss godt til rette og lese en god bok eller fortelle eventyret om bukkene bruse. Stolen kjøpte min mamma til meg via finn.no. Det var en super bursdagsgave! 

  Som dere ser på bildene så bruker jeg blandt annet gamle kofferter til oppbevaring av lekene til guttene. Det syns jeg er både praktisk og flott å se på!


  Over sengen til lillebror henger det et vakkert og utrolig gammelt broderi som jeg har arvet:

  Denne superskjønne dukkevognen fant jeg også på loppis. Selv om jeg bare har gutter så kan det være kjekt med en dukkevogn i hus!

  Dette innlegget blir linket til Franciskas vakre verden.Les mer om det her.  Til alle kvinnner: Gratulerer med kvinnedagen! Jeg hadde egentlig termin med lillebror 8. mars i fjor - men han kom vist en stund før.


  Jeg ønsker alle som titter innom ei riktig god helg.


                                                  post signature


  bildebilde
  Follow my blog with BloglovinFollow on Bloglovin

  0 0

  Tusen takk for alle de koselige tilbakemeldingene jeg fikk på innlegget om barnerommet! Siden dere likte rommet så godt så tenkte jeg å vise dere noen bilder av hvordan rommet så ut da vi kjøpte boligen (skrekk og gru)! 

  Slik ser altså rommet ut , se fler bilder HER :  Og slik så soverommet ut FØR:
  Det er kanskje ikke så rart at  barnerommet var det første rommet som ble pusset opp etter at vi flyttet inn? *smiler*. Vårt neste oppussingsprosjekt blir badet. Badet skal utvides og totalrenoveres. Gleder meg ikke til å begynne på det, men gleder meg til det står ferdig! Nå skal vi på en liten "ferietur" hjem til min familie, men jeg har tatt noen bilder fra vårt Lille hi, som jeg kommer til å vise dere mens vi er borte.

  Forandring fryder, eller hva?

                                                  post signature


  bildebilde

  0 0
 • 03/10/13--01:28: Diy: Lysestaker
 •   Når man er lei av sine gamle lysestaker - hvorfor ikke male de i steden for å kjøpe nye?    Jeg hadde et par sølvfargede lysestaker fra IKEA, som hadde stått i et skap lenge fordi jeg hadde gått lei av de. Her en dag tok jeg de frem for å gi de et "nytt og bedre liv". ;o) Slik så forresten lysestakene ut FØR:  Perfekt match til putene i sofaen og den store lyskronen også!  Jeg har fått spørsmål om jeg ikke kan begynne å skrive fremgangsmåter på det jeg gjør, så fra nå av skal jeg selvfølgelig få med det! Kjempebra at dere kommer med slike forslag til forbedring! Jeg fikk også spørsmål om jeg kunne skrive fremgangsmåte på "korallyyskronen" - så et slikt innlegg kommer i nærmeste fremtid. 

  Hvordan laget jeg disse lysestakene?

  1. Tørk støv av lysestakene
  2. For å ikke søle maling der du ønsker å beholde den orginale fargen (i dette tilfellet sølvfargen): Sett teipbiter rundt lysestaken. Jeg brukte fryseteip.
  3.  Jeg har brukt vanlig hobbymaling fra Søstrene Grene, merke allmoge. Jeg blandet mørkeblå og hvit for å få denne fargen. 

  Lett som bare det!


  Ønsker dere alle en riktig fin søndag!


                                                  post signature


  bildebilde

  0 0


  Her kommer den etterlengtede fremgangsmåten på lyskronen jeg "pusset opp"! Lyskronen var tidligere svart:
  1. Fjern så mye av pynten på lyskronen som mulig. På min lyskrone gikk det ikke an å fjerne den innerste pynten. 

  2.  Rengjør lyskronen.

  3. Bland ønsket farge. Selv brukte jeg hobbymaling og blandet   hvit, gul, rød. Når man skal velge maling er det lurt å tenke på hva gjenstanden skal brukes til. Noe som bare skal henge til pynt og ikke brukes trenger gjerne ikke like solid maling som for eksempel møbler som brukes til stadighet. Jeg malte fler strøk, og avsluttet prosjektet når fargen var jevn og fin. Det kan være greit å ha pensler i ulike størrelser for å komme til skikkelig.

  4. Jeg malte også kjettingen lyskronen henger i. Da brukte jeg hvit interiørmaling.

  Slik ble resultatet:
  Det er ikke så mye som skal til for å gi interiøret et helt nytt uttrykk! Lysestakene på bordet har jeg også "pusset opp". Les hvordan HER

  Fler bilder av lyskronen finner du HER.

  Ønsker alle en superduper start på uken!


                                                  post signature


  bildebilde

(Page 1) | 2 | 3 | .... | 12 | newer